Pressemelding 8. april 2020

Pressemelding

Fagmøbler Landsås Cup avlyses

– Dette er spesielt trist for alle de fantastiske ungdommene som skulle deltatt på håndballturneringen og sommerkonserten vår.

Myndighetene i Norge har bestemt at ingen idrett- og kulturarrangementer skal arrangeres frem til 15. juni. Det betyr at også Nord-Norges kuleste håndballturnering, Fagmøbler Landsås Cup, er avlyst. Turneringen skulle være helgen 5. til 7. juni.

Det betyr samtidig at håndballturneringens store sommerkonsert, hvor blant annet artisten TIX skulle opptre, heller ikke kan gjennomføres.

– Vi har selvfølgelig full forståelse for myndighetens avgjørelse og stiller oss bak bestemmelsen. Likevel er dette veldig trist. Utrolig mange barn og ungdommer hadde gledet seg til å komme til Harstad denne helgen og da er det med tungt hjerte at vi må avlyse, sier turneringsleder Ronny Sørensen.

Fagmøbler Landsås Cup er en viktig inntektskilde for Håndballklubben Landsås. Per nå har ikke HK Landsås oversikt over hvor mye det vil koste klubben å avlyse.

– Selv om vi mest sannsynlig taper penger, så er økonomien i klubben heldigvis såpass god at vi tåler dette. Samtidig er det tungt å vite at avlysningen av turneringen ikke vil gi næringslivet i Harstad kjærkomne inntekter i en vanskelig tid, med at tusenvis av ivrige ungdommer, trenere og foresatte ville gjestet byen denne helgen, sier Sørensen.

Nå velger HK Landsås å se fram mot turneringen i 2021.

– HK Landsås er en foreldredrevet klubb hvor alle er vant til å delta på dugnader, spesielt under Fagmøbler Landsås cup. Derfor er det helt naturlig at vi også blir med på samfunnsdugnaden med å stoppe spredningen av korona. Vi ser fram til neste års turnering og lover at vi kommer sterkere tilbake i 2021, fastslår Sørensen.

Håndballklubben Landsås

Publisert 08.04.2020/JL