Landslagspiller er Inas mentor

MENTOR: Landslagsspiller og nybakt Europamester 2016 Marit Malm Frafjord er mentor for Ina Linnea Vik Ovesen fra Håndballklubben Landsås. Foto: Privat

Det er ikke alle håndballspillere som er like heldig som Ina Linnea Vik Ovesen (9) fra Håndballklubben Landsås.

«Minihåndballjentene» er et prosjekt i regi av Gjensidige i samarbeid med Norges Håndballforbund. 16 jenter fra ulike steder i Norge får være maskoter for håndballjentene som selv har vært med på å utforme prosjektet. Som eneste representant fra Nord-Norge, har Ina fra Harstad vært så heldig å få selveste Marit Malm Frafjord fra landslaget som mentor.
– Det er veldig gøy å få være Minihåndballjente. Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier Ina.

1.500 jenter søkte

Under EM-uttaket i Oslo i november fikk Landsås-spilleren møte noen av håndballjentene, deriblant sin mentor, samt trenere og støtteapparat.
– Jeg er så glad for at jeg fikk Marit Malm Frafjord som mentor, fordi jeg synes hun er så flink til å spille håndball. Jeg har fått med meg alle kampene med henne fra Møbelringen cup og nå ser jeg henne spille under EM i Sverige. Jeg håper jeg blir like god som henne en gang, sier Ina.
Da håndballforbundet søkte etter Minihåndballjenter, så skrev Ina en søknad med hjelp fra mamma Anne-Merethe. Over 1.500 jenter søkte. Uttaket er basert på søknad, ikke håndballferdigheter. Dette gir muligheten ikke bare til de som er best på banen, men til alle håndballinteresserte jenter. På denne måten ønsker Gjensidige å skape et «sosialt landslag» hvor det viktigste ikke er det sportslige, men å bygge vennskap på tvers av bakgrunn, geografi og sportslig nivå.
– Med aktiviteten «Minihåndballjentene» ønsker vi i Gjensidige å bidra til å øke oppmerksomheten på barneidretten og alle de ildsjelene i støtteapparatet som gjør det mulig. Vi vil løfte frem gleden og positiviteten som er forbundet med lagspill, og ikke minst håper vi å motivere unge jenter til å fortsette å ha det gøy med håndball, sier Stian Grøstad, sponsorsjef i Gjensidige.

Besøker Landsås

Gjennom året får alle minihåndballjentene være med på landslagsuttak, landslagssamling og en landskamp. Det største er likevel å få besøk på trening i sin egen klubb av den landslagsspilleren Minihåndballjenta er maskot for.
– Jeg gleder meg veldig til Marit kommer til Landsås i 2017. Det blir artig å dele denne opplevelsen sammen med lagvenninnene mine, sier Ina, som også ser fram til å reise for å være maskot på en VM-kamp.
– Å se en VM-kamp i hallen hvor den spilles, blir helt fantastisk.
Ina elsker å spille håndball og har det supert sammen med laget sitt.
– Jeg er veldig fornøyd med å spille for HK Landsås, akkurat som min storesøster Julie også gjør, smiler Ina.

STJERNEMØTE: Ina fikk også møte blant annet landslagstrener Thorir Hergeirsson. Foto: Privat LAGVENNINNER: Ina spiller på Landsås J10. I løpet av 2017 vil Ina og laget hennes få besøk av landslagsspiller og nybakt Europamester Marit Malm Frafjord. Foto: Privat